Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Bio SPIRULINA

Bio SPIRULINA

Spirulina sodi med modro-zelene alge, poznana pa je tudi kot ena izmed najstarejših oblik življenja na Zemlji. Uporabljali so jo že Azteki, ki so jo uporabljali predvsem kot sredstvo za povečevanje vzdržljivosti. Spirulina velja za superživilo, ki nam lahko ponudi vse mikroelemente, ki jih potrebujemo. Azteki so spirulino uporabljali tudi za zdravljenje številnih drugih bolezni, legende pa pravijo, da so to modro-zeleno algo uporabljali tudi kraljevi glasniki, ki so morali preteči daljše razdalje. 

HRANILNE VREDNOSTI SPIRULINE

Ena žlica spiruline vsebuje:

 • 20 kcal
 • 4 grame proteinov
 • 1 gram maščob
 • 2 grama ogljikovih hidratov
Spirulina je odličen vir:
 • tiamina
 • riboflavina
 • niacina
 • bakra
 • železa

Spirulina vsebuje tudi magnezij. Le-ta prispeva k ravnotežju elektrolitov in sproščanju energije pri presnovi. Prav tako prispeva k delovanju živčnega sistema in mišic. Magnezij ima vlogo pri sintezi beljakovin, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju ter ohranjanju zdravih kosti in zob.

 

Potencialne koristi spiruline za zdravje

Spirulina je močan vir hranil. Vsebuje močno rastlinsko beljakovino, imenovano fikocianin. Raziskave kažejo tudi na to, da ima lahko spirulina antioksidativne, protibolečinske in protivnetne učinke. 

POMAGA V BOJU PROTI RAKU

Številni antioksidanti, ki jih spirulina vsebuje, v telesu delujejo protivnetno. Znano je, da kronično vnetje prispeva k nastanku rakastih obolenj in tudi drugih bolezni.

Ugotovljeno je bilo, da fikocianin – rastlinski pigment, ki daje spirulini modro-zeleno barvo – ne samo zmanjšuje vnetne procese v telesu, pač pa blokira tudi rast tumorja in uniči rakave celice. 

VPLIVA NA ZDRAVJE SRCA

Raziskave kažejo na to, da lahko beljakovine v spirulini zmanjšajo absorpcijo holesterola v telesu in tako poskrbijo za nižjo raven holesterola v krvi. Tako naše arterije ostajajo čiste in dobro prehodne, kar zmanjšuje obremenitev srca, ki lahko sicer privede do nastanka bolezni in tudi do nastanka krvnih strdkov, ki povzročajo kap.

Beljakovine, ki jih najdemo v spirulini, zmanjšujejo tudi nivo trigliceridov v krvi. Gre za maščobe, ki trdijo naše ožilje in s tem prispevajo k razvoju bolezni srca in ožilja. 

Spirulina poveča tudi proizvodnjo dušikovega oksida v telesu, kar pomaga sprostiti krvne žile. Študije kažejo, da lahko to zniža krvni tlak in tako zmanjša tveganje za srčne bolezni.

PODPORA IMUNSKEMU SISTEMU

Spirulina se lahko pohvali z visoko vsebnostjo različnih vitaminov in mineralov. Le-ti so bistveni za ohranjanje zdravega imunskega sistema. Med vitamini bomo v spirulini našli vitamin E, C in B6.

Raziskave kažejo tudi na to, da spirulina spodbuja proizvodnjo belih krvnih celic in protiteles, ki se borijo proti virusom in bakterijam v telesu. Laboratorijske študije kažejo, da se spirulina lahko bori proti herpesu, gripi in virusu HIV.

PRIPRAVA

Sama po sebi je spirulina morda nekoliko grenkega okusa, zato lahko večkrat vidimo, da si jo ljudje umešajo v jogurt. Alternativno lahko za prikrivanje njenega ne preveč priljubljenega okusa uporabimo tudi smoothie.

Če vam nič od naštetega ne diši preveč, vam v Roberteki ponujamo še nekaj idej o tem, kako pripraviti spirulino.

 • Dodajte jo pudingu iz chia semen.
 • Vmešajte jo, ko pripravljate domačo čokolado.
 • Obožujete palačinke? Dodajte spirulino masi za palačinke!

Organska Spirulina in Organska Klorela

Prehransko dopolnilo

Tako klorela kot spirulina zaradi izredno visokih vrednosti hranil lahko ponujata bogato podporo zdravju. Zato bi bilo smiselno razmisliti o tem, da bi ju vključili v svojo prehrano.

23,90 €

19,90 €

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.