Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

NAŠA VIZIJA

Trdno verjamemo v zdravilne darove narave in jih na lastni koži nenehno preizkušamo.

Znanost je v zadnjih desetletjih na področju naravnih učinkovin izjemno napredovala. Pred 100 leti smo poznali večinoma čaje in mazila – moderne raziskave in postopki obdelave pa omogočajo, da iz narave pridobimo tisto esencialno učinkovino, ki ima največji učinek na naše telo.

Prehranska dopolnila niso zdravila. Tega pravzaprav ne želimo.

Za zdravila je značilno, da vsebujejo sintetično kemično učinkovino. Praviloma so skoraj vsa izdelana iz derivata nafte oz. petroleja. Ta učinkovina nato deluje na nek točno določen receptor ali proces v telesu. Rezultat je umetna vzpostavitev želenega stanja v organizmu. Kar je seveda izjemen tehnološki dosežek, saj z zdravili lahko rešujemo življenja v nenadnih situacijah in v akutnih bolezenskih pojavih. Vendar tukaj ne gre za naravno funkcijo oz. naravno vzpostavitev telesnega zdravja.

Dodatna previdnost pri uživanju sintetičnih preparatov je tudi:

– Pomembno je natančno odmerjanje, saj so umetni preparati lahko v nasprotnem življenjsko nevarni.

– To niso telesu naravne snovi, zato jih telo ne sprejme kot svoje in praktično vsi brez izjeme prinašajo neželene stranske učinke.

– V primeru dolgoročnega uživanja puščajo trajno škodo na organizmu, kar lahko vodi do slabokrvnosti, odpovedi jeter in drugih hudih telesnih okvar. In za krpanje teh okvar, nam zdravnik ponavadi predpiše dodatne sintetične preparate.

Človeško telo se nenehno trudi vzpostaviti zdravo ravnovesje v organizmu. To je naraven mehanizem. Vendar, če ta mehanizem predolgo oviramo z neustreznim načinom življenja, nastopijo posledice. Uživanje zdravil, lahko našemu telesu odvzame možnost “samozdravljenja”, saj ko začnemo tako stanje vzpostavljati umetno, se telo neha naravno “truditi” samo vzpostaviti zdravo ravnovesje. To je potrdilo več raziskav. In potem brez zdravil res več ne moremo živeti, saj če jih prenehamo, takoj nazaj nastopijo simptomi bolezenskega stanja. Zato prehiter skok na sintetična zdravila ob prvih znakih neravnovesja, ni vedno najboljša odločitev.

Zdravnikova dolžnost je, da vam takoj, ko preiskovani parametri pokažejo odstopanje izven medicinsko določenih vrednosti, predpišejo zdravila. Pogosto takšna, ki jim morate uživati do konca življenja. To je z vidika zdravnikove odgovornosti razumljivo, saj zdravnik ne more vedeti, ali boste sami resnično kaj naredili na spremembi načina življenja – saj je to težje, kakor vsak dan pojesti nekaj tablet. S predpisom pravih zdravil ob odstopanju preiskovanih parametrov, je zdravnik opravil svojo dolžnost in mu je odvzeta nadaljnja pravno-medicinska odgovornost za vaše zdravje. Ampak ali je to tudi najboljša rešitev za vaše dolgoročno zdravje, pa presodite sami.

V kolikor ne gre za akutna in življenju ogrožujoča bolezenska stanja, je pred začetkom doživljenjskega uživanja zdravil smiselno razmisliti če je možno oz. kako čim prej pomagati svojemu telesu, da ponovno vzpostavi v normalno-zdravo stranje v telesu. Vzrok za povišan krvni tlak, diabetes in mnoge podobne težave je povečini le naš način življenja in jih s spremembo le tega, lahko enostavno odpravimo.

Vloga prehranskih dopolnil ni v akutnem reševanju bolezenskih stanj, ampak v pomoči telesu, da vzpostavi svoje naravno zdravo ravnovesje. V prvi meri naj to pomeni zdrav način življenja, prehranska dopolnila pa naj ta način življenja dopolnijo.

Prehranska dopolnila niso zdravila, ampak so hranila. To je pomembna razlika. Prehranska dopolnila so povečini telesu naravne snovi, a jih zaradi načina življenja začne v telesu primanjkovati. Če jih ne uspemo nadomestiti z uravnoteženim načinom življenja, je pomembno, da jih dodatno uživamo. Le tako lahko naše telo normalno deluje in ohranja zdravo ravnovesje v svojem organizmu. In to je temelja zdravja.

Naravne učinkovine ob pravilni uporabi praktično nimajo negativnih stranskih učinkov. Pogosto slišimo, da so lahko nevarna in imajo stranske učinke. Negativni stranski učinki se lahko pojavijo le ob dolgoročnem visokem predoziranju in še ti so praviloma le slabost, zaprtje, šibkost in podobno. V kolikor uživate zdravila je pomembno, da se seznanite z učinki prehranskih dopolnil, saj lahko pride do neželenih učinkov zaradi vzajemnost delovanja.

V Roberteki se strogo zavzemamo, da pri nas dobite kvalitetne informacije in samo najboljše naravne učinkovine.

Izdelki Robertheke® so narejeni po meri, po skrbno izbrani recepturi. Visoka vsebnost, ter kvaliteta učinkovin sta naša glavna standarda pri izdelavi. Naše vodilo je, da pri nas dobite izdelek z vsebnostjo in kemično strukturo učinkovine, ki deluje; in ne le izdelka, z lepo embalažo in prepričljivim marketinškim nagovorom.

Naši dodatni standardi so:

1. Ekološke sestavine

2. Veganski, vegetarijanski izvor sestavin

3. Brez dodanih nepotrebnih sredstev (sladil, polnil, sredstev proti strjevanju)

4. Evropske surovine

Te kriterije zmeraj postavljamo pred ceno izdelka. Izjema so nekateri primeri, ko bi kombinacija teh standardov neracionalno povišala ceno – takrat s težkim srcem sprejmemo kakšen kompromis.

Tudi izdelke drugih blagovnih znamk skrbno izbiramo. Nič ne pride po naključju na naše police in nato v vaše roke.

Obiščite nas in presenečeni boste, kaj vse je mogoče doseči s čisto naravo. 

Nosilec živilske dejavnosti: Roberteka d.o.o., Gradiška 207, 2211 Pesnica pri Mariboru

Omejitev odgovornosti: Tukaj zapisana vsebina izraža naše osebno mnenje. Nikakor ne svetujemo, da ne upoštevate zdravniških nasvetov ali opustite predpisana zdravila. V primeru zdravstvenih težav se obrnite na svojega zdravnika.

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.