Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

ZdravjePREVIDNO: MAGNEZiJEV STEARAT V PREHRANSKIH DOPOLNILIH

PREVIDNO: MAGNEZIJEV STEARAT V PREHRANSKIH DOPOLNILIH

White powder thermoplastic polymer in storage tank

Magnezijev stearat (E572) se v farmacevtski industriji uporablja kot sredstvo za preprečevanje zlepljanja tablet ali kapsul. Uporablja se zaradi lažje proizvodnje, saj zmanjša sprijemanje sestavin na polnilne stroje.

Z enakim namenom se dodaja pri polnjenju prehranskih dopolnil, povsod kjer gre za industrijsko proizvodnjo. V največji meri ga uporabljajo polnilna podjetja, ki proizvajajo in polnijo večje količine “No label” izdelkov, ki jih nato različni prodajalci označijo s svojimi etiketami.

Vendar pa so se pojavila nekatera vprašanja in pomisleki glede uporabe magnezijevega stearata.

Magnezijev stearat se v Evropo v velikih količinah uvaža iz Kitajske. Zaskrbljenost je predvsem zaradi morebitne kontaminacije s težkimi kovinami, ki se lahko pojavi med proizvodnim postopkom in temu smo že bili priča. Pri proizvodnji magnezijevega stearata se lahko pojavijo sledi težkih kovin, kot so svinec in kadmij.

Za nekatere ljudi lahko dodatki, ki vsebujejo magnezijev stearat, povzročijo prebavne težave, kot so napenjanje ali driska. To se lahko zgodi zaradi same sestavine ali zaradi drugih sestavin v dodatku.

Nekateri ljudje so občutljivi na določene sestavine, kar lahko povzroči alergijske reakcije.

Magnezijev stearat je industrijski dodatek, ki se mu je vredno izogniti, v kolikor je to mogoče. Industrija ga sicer označuje kot razmeroma varen dodatek v omejenih količinah, vendar je našemu telesu nezaželjena, v najboljšem primeru nepotrebna sintetična snov.

Podobni dodatki, ki se pogosto uporabljajo se še:
– Mikrokristalna celuloza
– Silicijev dioksid
– Povidon
– in drugi

V Roberteki nam je zelo pomembno, da dobite le to kar vaše telo potebuje – brez nepotrebnih dodatkov. Imamo lastno kontrolo nad polnjenjem, ki se izvaja v sosednji Avstriji od koder naši izdelki izvirajo in v izogib uporabi polnil kot je magnezijev stearat, se naši stroji redno čistijo. Izdelki naše blagovne znamke Robertheke® so zato sinonim za najvišjo kvaliteto in najbolj varni za vas.

Maja Krajnc, dipl. ekotehnologinja in certificirana prehranska svetovalka

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.