Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

ZdravjeSHARE® – NOVO V SLOVENIJI

SHARE® - NOVO V SLOVENIJI

Rešitev proti zaprtosti v obliki majhne fermentirane japonske slive.

Zgodba o slivi, ki je iz daljne Japonske preko Švice, prodrla v Evropo in Slovenijo.

Fermentiranje živil je na Japonskem zelo priljubljeno že več kakor tisoč let. V tem so odlični imajo tradicijo in izkušnje.

Vsi poznamo njihovo riževo žganje (Sake) in sojino omako (Shoyu), ki sta priljubljeni fermentirani živili japonske kuhinje.

Pri nas manj znana je fermentirana japonska sliva, imenovana tudi umeboshi. Kljub temu, da svež sadež izgleda kot marelica, spada v družino japonskih sliv.

Fermentirana Japonska sliva je tradicionalno japonsko živilo in domače zdravilo za krepitev imunskega sistema, vzpodbuditev prebave in obnovo črevesne flore. Fermentirana sliva se je na Japonskem skozi stoletja obdržala tako priljubljena zaradi svojih blagodejnih učinkov na telo, ter zaradi edinstvenega okusa. V tradicionalni azijski kulturi že od 5. stoletja označena kot izjemno živilo.

Postopek fermentacije Japonskih sliv je dolgotrajen in zaradi tega edinstven. Rezultat je prava “bomba” probiotikov in drugih pomembnih snovi:

Encimi: Fermentacija spodbuja nastajanje encimov, ki lahko pomagajo pri razgradnji hrane in izboljšujejo prebavo. Ti encimi lahko podpirajo tudi absorpcijo hranilnih snovi in ​​zmanjšujejo nelagodje v prebavnem traktu.

Antioksidanti: Fermentirana sliva vsebuje visoke koncentracije antioksidantov, ki pomagajo zaščititi telo pred prostimi radikali. Antioksidanti so koristni pri preprečevanju oksidativnega stresa in zmanjšujejo tveganje za razvoj kroničnih bolezni.

Prehranske vlaknine: Fermentirani sadeži vsebujejo naravne prehranske vlaknine, ki so pomembne za zdravje prebavnega sistema. Vlaknine spodbujajo redno blato, izboljšujejo prebavo ter podpirajo zdravo ravnovesje črevesne mikrobiote.

Vitamini: Fermentacija sadežev lahko ohrani ali celo poveča vsebnost vitaminov. Na primer, umeboshi pogosto vsebujejo vitamine C, E in K, ki so pomembni za zdravje kože, imunskega sistema in strjevanje krvi.

Minerali: Fermentirani sadeži vsebujejo tudi različne minerale, kot so kalij, kalcij, železo, magnezij in fosfor. Ti minerali so bistveni za različne funkcije telesa, vključno z zdravjem kosti, ravnotežjem elektrolitov in prenašanjem kisika v telesu.

Pomembno je omeniti, da se sestava in hranilna vrednost fermentiranih sadežev lahko nekoliko razlikuje. Vsak sadež je po obliki in videzu malenkost drugačen, kakor v naravi, pa tudi zaradi fermentacije.

Kaj se zgodi po zaužitju?

Share fermentirana sliva odpre skoraj vse prebavne poti! To boš opazil že nekaj ur po zaužitju. A ne v obliki driske, ampak v izdatnejšem odvajanju – lahko tudi večkratnem.

V človeškem črevesju nenehno zastaja večja količina blata (1-3 kg). Zaradi pogostejšega odvajanja, se bo ta količina zmanjšala. Kmalu se boš počutil bolje in bolj lahkotno. 

Ko izdelek zaužijemo, se prebavni encimi in druge snovi naselijo v našem prebavnem traktu, predvsem v debelem črevesju. Nato vzpostavijo interakcije z mikroorganizmi, ki že živijo v našem črevesju in sodelujejo pri ohranjanju ravnovesja mikrobioze, kar izjemno pozitivno vpliva na prebavo in splošno zdravje.

Pomembne dolgoročne koristi:

Probiotiki so znani po tem, da modulirajo imunski sistem v prebavnem traktu, kar dokazano lahko pripomore k uravnoteženemu odzivu imunskega sistema.

Krepijo črevesno pregrado, kar zmanjšuje možnost, da bi škodljivi mikroorganizmi ali toksini prehajali v krvni obtok in s tem zmanjšuje tveganje za vnetja in bolezni.

Kljub zdravemu prehranjevanju, naše telo nekaterih pomemnih vlaknin ne izkoristi in jih zato preprosto izloči. Probiotiki so za našo prebavo izjemno pomemni, saj fermentirajo vlaknine, ki jih ne moremo prebaviti sami. Tako postanejo biološko uporabne za naše telo.

Alkalizacija telesa – Share sliva kljub svoji kislosti pomaga uravnotežiti pH ravnotežje, kar prispeva k zmanjšanju kislosti v telesu, ki je pogosto povezana z različnimi zdravstvenimi težavami.

Priporoča se vsaj enomesečna kura vsako leto, da očistimo črevesje in vzpostavimo optimalno črevesno floro. Po želji se seveda lahko naredi daljša ali več krajših kur.

 

Kaj je Share Original®?

Izdelek Share Original ® je japonska sliva fermentirana po tradicionalnem japonskem receptu a v kontroliranem postopku.  Za zagotavljanje neoporečnosti in konsistentnosti kvalitete izdelka, je bilo razvito posebno okolje, v katerem se odvija fermentacija. Proces izdelave je edinstven in poteka pod strogimi standardi, je ISO certificiran in zaščiten pod blagovno znamko Share Original ®.

Fermentacija se umetno ne pospešuje, ampak poteka dolgih trideset mesecev, saj le tako sadež razvije svojo izjemno probiotično in encimsko bogatost. Po fermentaciji se slive posušijo, kar daje izdelku značilen okus, teksturo in aromo. Izdelek je nato posipan/povaljan v mešanici posušenega in zdrobljenega sezonskega sadja, ki mu doda nekaj sladkobe, zato je izdelek lahko v vsakem letnem času rahlo drugačnega okusa. Šele nato gre v embalažo, kjer se nadaljuje proces zorenja.

Share fermentirani izdelki so popolnoma raslinski/veganski in:
– ne vsebujejo glutena,
– ne vsebujejo laktoze,
– so izdelani po tradicionalnem postopku, ki se je prenašal skozi generacije,
– postopek izdelave je ISO certificiran,
– vsaka šarža je po fermentaciji pregledana in potrjena s strani neodvisnega inštituta.

Izdelek Share Original® je samostojno naravno živilo. Sadeži so si med seboj po obliki različni. Nekateri so večji, drugi manjše, nekateri so vlažni in nekateri suhi. Povsem naravni.

Share Original ® je cel fermentiran sadež, vključno s peško, zato je pri zaužitju potrebno poskrbeti, da peško izločite.

S Share-Original® dobite ročno obrano in skrbno obdelano, super sadje najboljše kakovosti. Slive rastejo divje v naravnem rezervatu, mali kmetje pa jih skrbno ročno obirajo. Z osebnim stikom in poštenimi cenami pri Share® zagotavljajo, da so ta prizadevanja poplačana in, da celotna proizvodna veriga od drevesa do vas ostane trajnostna. Z vsakim plodom prispevate k poštenemu gospodarstvu.

Share Original® ne vsebuje nobenih konzervansov – zaradi naravne fermentacije je ta čudežna sliva lahko prebavljiva in blagodejna za naše črevesje.

Izkoristite tisočletja staro tradicijo Daljnega vzhoda! Privoščite si eno najbolj vznemirljivih živil našega časa, ki vas bo povrnila v normalne tokove in vam dala sveže energije.

Izdelke najdete tukaj: https://roberteka.si/product-category/share_original/

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.