Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

ZdravjeVITAMIN C ZA OBRAZ

VITAMIN C ZA OBRAZ

Informacije o pozitivnih učinkih vitamina C na imunski sistem že poznate.

Morda pa niste seznanjeni z informacijo, da je C vitamin eden izmed gradnikov kolagena in tako neposredno, pozitivno vpliva na videz kože. Prav tako C vitamin velja za močan antioksidant, ki nevtralizira proste radikale. Posledica prostih radikalov je oksidativni stres, ki vpliva na prezgodnje staranje kože.

VKLJUČITEV VITAMINA C V NEGO KOŽE

Vitamin C za obraz je izjemno učinkovit v »boju« proti staranju kože. Verjetno Vas zanima zakaj?

  • Kolagen je naravno polnilo kože. Po 25. letu začnemo izgubljati približno 1% kolagena letno. Posledica: drobne linije in gube.
  • Prosti radikali povzročajo oksidativen stres. Posledica: pust in utrujen videz kože.

Vitamin C deluje tako, da omogoča izgradnjo kolagena in kot močan antioksidant zaščiti kožo pred prostimi radikali.

KAKO V TELO VNESEM VITAMIN C ZA OBRAZ?

Naš organizem ne proizvaja C vitamina, zato je od vsakega posameznika odvisno, koliko ga bo vnesel v telo. C vitamin je topen v vodi, kar pomeni, da ga telo ne more shraniti in si ustvarjati zalog. V telo ga vnesemo ali nanašamo vsak dan s prehrano, prehranskimi dopolnili ali kozmetiko.

VITAMIN C IN PREHRANA

Zdrava in uravnotežena prehrana, bogata s C vitaminom je nujna za splošno zdravje telesa in kože. Največ vitamina C vsebujeta paprika in kislo zelje, v manjši meri tudi zelena listnata zelenjava.

VITAMIN C IN UV SEVANJE

Pretirana izpostavljenost ultravijoličnim žarkom povzroči opekline. Posledice opeklin so lahko staranje kože in predrakave spremembe. Raziskave kažejo, da vitamin C za obraz omili poškodbe, ki so posledica UV žarkov. Zakaj? Zato ker C vitamin deluje kot močan antioksidant.         

VITAMIN C IN CELJENJE RAN

Pozitiven učinek vitamina C na celjenje ran in celjenje poškodovane kože je povezan s tvorbo kolagena.

VITAMIN C IN KOZMETIKA

Askorbinska kislina je najbolj raziskana oblika vitamina C, ki se uporablja v kozmetični industriji. Prednosti uporabe negovalnih izdelkov s C vitaminom so: sijoča polt, izenačen ten kože, zaščita pred škodljivimi dejavniki okolja, navlaženost kože in manj izrazite gube na obrazu.

NA KAJ MORAMO BITI POZORNI, KO IZBIRAMO IZDELEK ZA NEGO OBRAZA, KI VSEBUJE C VITAMIN

IZBIRA VITAMINA C ZA OBRAZ: L – askorbinska kislina je bolj aktivna in bolj preizkušena kot katera druga oblika vitamina C.

KONCENTRACIJA VITAMINA C:  Raziskave so pokazale, da mora posamezen negovalni izdelek za obraz, za pozitiven učinek na kožne celice, vsebovati minimalno 8% vitamina C. Pozornost je potrebno nameniti tudi zgornji meji koncentracije vitamina C v posameznem negovalnem izdelku. Ta naj ne bo več kot 20%, saj ni učinkovitejše in lahko povzroči draženje kože.

Vitamin C za obraz je v prvi vrsti nujen za tvorbo kolagena. V kolikor kožnim celicam, ki proizvajajo kolagen, dodamo C vitamin, s tem dodatno povečamo tvorbo kolagena. Ko v vsakodnevno nego kože vključimo Vitamin C za obraz je rezultat te kombinacije čvrsta in mlajša koža, ki je zaščitena pred škodljivimi vplivi okolja.

Vitamin C za obraz je učinkovitejši v kombinaciji z izdelki, ki vsebujejo E vitamin.

V Roberteki smo za Vas pripravili kremo za obraz, katere formula je obogatena z OPC – jem, askorbinsko kislino, E vitaminom, hialuronsko kislino in drugimi naravnimi učinkovinami.

Blog pripravila: Maja Krajnc

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.