Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

ZdravjeKAKO PO PRAZNIKIH PRITI NAZAJ V FORMO IN ZNOVA ŽIVETI ZDRAVO?

KAKO PO PRAZNIKIH PRITI NAZAJ V FORMO IN ZNOVA ZAŽIVETI ZDRAVO?

Vsi imamo radi počitnice, ki so navadno odlične za sproščanje in druženje z najbližjimi.  A včasih lahko nakopičeni učinki prevelike količine alkohola, veliko obilnih obrokov v restavracijah, pa tudi doma, izgubljeni spanec zaradi potovanj ali zabave ter premalo gibanja terjajo svoj davek .

Kateri je torej najboljši način, da spet pridete v formo, oziroma se vrnete k bolj zdravemu življenjskemu slogu? Sledi nekaj idej, ki vam bodo pomagale priti nazaj na pravo pot.

STEHTAJTE SE … ALI PA NE

Poznate svoj tip osebnosti. Če vas motivira določena številka, ocenite »škodo« takoj, ko pridete domov. Če pa je večja verjetnost, da vas bo številka na tehtnici odvrnila od zdravega načina življenja, si preden stopite na tehtnico, privoščite nekaj tednov običajnega vsakdana, ki ste ga živeli pred prazniki.

PIJTE VELIKO VODE

Hidrirajte se in pomagajte telesnim sistemom delovati po najboljših močeh. Ni potrebe po posebnih čiščenjih ali razstrupljevalnih dietah – vaša jetra, ledvice in koža so izjemno učinkoviti pri izpiranju odpadnih snovi sami, samo dovolj vode vam je potrebno vnesti v vaš organizem.

Voda je odlična za razstrupljanje telesa, za razstrupljenje doma pa priporočamo tudi uporabo Vitabiosa želišnega probiotika 500 mL ali 1000 mL.

JEJTE VELIKO HRANE, BOGATE Z VLAKNINAMI

Hrana med prazniki in na potovanjih je navadno nekoliko bolj pusta, zato pa v telo ne vnesemo dovolj hranljivih snovi. Če smo med prazniki uživali veliko predelane hrane, skušajmo sedaj svoje telo oskrbeti s hrano bogato z minerali, vitamini in predvsem vlakninami. Tako bomo svoji črevesni flori pomagali nazaj do zdravja.

VZEMITE SI ODMOR OD PREHRANJEVANJA ZUNAJ

Če po odsotnosti od prehranjevanja doma hrepenite po svojih najljubših domačih jedeh, izkoristite to motivacijo in kuhajte, kadar vam čas in drugi dejavniki to dopuščajo. Ko pripravljate svoje obroke, imate nadzor nad sestavinami in se lahko izognete praznim kalorijam in odvečnemu sladkorju, ki ga najdete v številnih restavracijskih obrokih.

DRŽITE SE REDNEGA URNIKA SPANJA

Ob vikendih ne spite do poldneva. Vaše telo ima raje ustaljen ritem. Reden urnik spanja in dovolj spanca sta, poleg prehrane in gibanja, ključnega pomena za vaše zdravje.

USTVARITE NAČRT VADBE

Če nimate vadbene rutine h kateri bi se lahko vrnili, je zdaj pravi čas, da jo ustvarite. Vaš idealen načrt vadbe bo odvisen od vašega zdravja, starosti, prehrane, urnika, ciljev in mnogih drugih spremenljivk, vendar je za večino ljudi ključ do tega, da se nečesa dolgoročno držijo.

Prijavite se na plesni tečaj, vpišite se v fitnes ali pa pojdite na plavanje v bazenu… Lahko si tudi obljubite, da boste sami redno tekli ali kolesarili.

Če potrebujete dodatno motivacijo, preizkusite eno od številnih aplikacij, ki so vam dandanes na voljo in omogočajo vadbo v domačem okolju.

NE BODITE PRESTROGI DO SEBE

Ne obremenjujte se, kaj bi morali narediti drugače čez praznike in vsekakor se ne počutite krive, ker ste se razvajali med dopustom. Ko se vrnete, prevzemite odgovornost za vzpostavitev dobrih navad in imejte svoje cilje na prvem mestu, ne da bi se mučili zaradi vsake odločitve, ki ste jo sprejeli v preteklosti. Hkrati pa se ne obremenjujte z drugimi in njihovimi mišljenji. Pomembni ste vi in vaša osredotočenost na sedanjost.

PLANIRANJE JE KLJUČ DO USPEHA

Planirajte obroke in v njih uživaje. Hkrati pa načrtujte tudi telovadbo, v kateri se lahko uživa, naj bo to na skupinskem treningu v fitnesu ali pa v solo teku, če vam je tako ljubše.

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.