Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

VEŠ KAJ JEŠ? KOSTANJ!

Ste vedeli, da kostanj podpira delovanje prebave in pomaga ohranjati črevesje zdravo
 
Kostanj🌰 vsebuje številne antioksidante, vključno z vitaminom C in karotenoidoma luteinom in zeaksantinom ter različne rastlinske spojine. Ta hranila in rastlinske spojine ščitijo celice pred poškodbami in lahko pomagajo pri zaščiti pred kroničnimi boleznimi.
Ker je kostanj vir polifenolov, kot sta galna in elagična kislina, lahko pomaga zaščititi srce pred oksidativnim stresom. Kostanj je tudi dober vir kalija, ki je pomemben za urejanje krvnega tlaka.
 
Kostanj je odličen vir vlaknin, ki podpirajo delovanje prebave. 😊 Vlaknine delujejo tudi kot prebiotik, spodbujajo črevesne bakterije in posledično pomagajo ohranjati zdravo črevesje in črevesno okolje.
 
Čeprav kostanj zagotavlja več ogljikovih hidratov kot drugi oreščki, dodatne vlaknine, ki jih vsebujejo, pomagajo uravnavati njihovo sproščanje. Zdi se, da antioksidanti, ki jih vsebuje kostanj, tako kot galna in elaginska kislina, izboljšajo odziv naših celic na inzulin, zaradi česar je celoten nadzor krvnega sladkorja učinkovitejši.
 
Kostanj, ki vsebuje veliko vlaknin, vam lahko pomaga zmanjšati apetit v primerjavi z drugimi oreščki. Prav tako imajo manj maščob in kalorij.
 
Ali je kostanj varen za vse?🤔
Kostanj je v kategoriji, ki se razlikuje od osmih oreščkov, ki predstavljajo skupno tveganje za alergije. Kljub temu so lahko nekateri ljudje alergični na kostanj, čeprav varno prenašajo arašide in oreščke.
 
Surovi kostanji so varni za uživanje večine ljudi, a ker vsebujejo tanine, pazite, saj lahko pri nekaterih posameznikih povzročijo prebavne motnje in slabost.
s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.