Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

PrehranaPODPIRAMO SLOVENSKO

PODPIRAMO SLOVENSKO

V naših dveh poslovalnicah, v Mariboru in v Ljubljani, z veseljem podpiramo tudi naše slovenske domače izdelke, zato smo se odločili, da bomo v obeh trgovinah za vas pripravili kotiček »Podpiramo slovensko«.

Tako smo v sodelovanju z našimi pridnimi kmetovalci, v naše kotičke »Podpiramo slovensko« dodali dva izdelka – sok aronije iz kmetije Sen, ter ajdovo kašo iz kmetije Smuk.

ZAKAJ KUPOVATI DOMAČE IZDELKE?

S tem direktno pomagate kmetom

Hrana lokalnih ponudnikov je brez posrednika, zato neposredno pripomorete in pomagate kmetijam, kjer se prav vsak dan trudijo, da bi zadovoljili potrebe kupca tako, da zagotavljajo karseda svež in (kemično) neobdelan produkt.

Veliko manj embalaže

Po podatkih znanstvenikov je leta 2010 v oceanu končalo okoli osem milijonov ton plastičnih smeti. Še huje pa je, da naj bi se število v naslednjem desetletju povečalo za desetkrat! Plastika je globalna težava in z njo se je mogoče zlahka spopasti tako, da namesto plastike za enkratno izberamo vsaj plastiko za večkratno uporabo, še bolje pa je, če se odločimo za embalažo, ki je narejena iz naravi prijaznih materialov.

Če se odločite za nakup lokalnega, v večini primerov izbirate izdelke s pakiranjem, ki ga je moč reciklirati.

Kupovanje lokalnega blaga pomaga lokalnemu gospodarstvu

Ko kupujete domače, spodbujate ekonomijo v vašem okolju, posledično spodbujate in ohranjate delovna mesta, skupnost bo uspevala in ljudje bodo bolj kot kdaj koli prej povezani s svojim mestom. Vaš denar pomaga lokalnim podjetjem, pa tudi vašim sosedom, zato je tudi to velik razlog, da kupujete domače slovensko.

Nakup lokalnega pomaga podpirati vaše sosede – ne glede na to, ali kupujete izdelek na kmetijski tržnici ali uporabljate lokalno storitveno podjetje, ne podpirate samo lokalnega gospodarstva, temveč podpirate tudi svoje sosede.

Veste, od kod prihaja vaš produkt

Dejstvo, ki je tako zelo pomembno, vendar (pre)malokrat upoštevano. Kako se proizvaja vaša hrana? Katere vrste pesticidov ali herbicidov uporabljajo pri proizvodnji prehrambenih izdelkov, ki jih kupujete? Ali naravno maslo za telo, ki počiva na vaši polici, vsebuje sestavine, kot je škodljivo palmovo olje?

 

Vse to so zelo pomembna vprašanja, na katera težko odgovorimo, če kupujemo v velikih trgovinah. Na drugi strani ob nakupu domačih izdelkov vemo, od kje prihaja kupljeni proizvod, lažje pa se pozanimamo tudi o načinu pridelave.

Ajdova kaša in sok aronije, ki jih najdete v našem kotičku, sta tako na primer izključno ekološke pridelave.

Nakup lokalnih izdelkov je boljši za naš planet

Ne samo, da nakupovanje domačih slovenskih izdelkov zmanjša količino odpadkov zaradi  embalaže, pač pa zmanjša tudi porabo fosilnih goriv. Kilometraža oziroma pot, ki jo naredi hrana od mesta pridelave, do velikih trgovin, ne le prispeva k slabši kakovosti zraka, ampak pripomore tudi k temu, da vaš izdelek ne bo svež, kot bi bil sicer.

Izkušnja je veliko bolj zabavna

Odhod v trgovino se ne zdi najbolj idealen kraj za dobro zabavo. Vsaj mi mislimo, da ne. Ko greste na tržnico ali v našo Robertekino trgovino, boste velikokrat videli nasmejane obraze, slišali glasbo v živo, prisostvovali odlični družbi in hkrati dobili lokalno ekološko pridelane izdelke.

Če v trgovini piše, da je izdelek organski, to še ne pomeni da je res

Veliko časa je nakup lokalnih, ekoloških pridelkov od lokalnega kmeta lahko cenejši od nakupa v običajni trgovini z živili. Namreč, v običajnih trgovinah z živili bo včasih pisalo, da so pridelki »organski« in »lokalni«, a če si vzamete čas in podrobneje pogledate, od kod dejansko prihajajo in kako so pridelani, so na pridelku še vedno kemikalije, ki ohranjajo njihov videz (tako, da lahko dlje časa ostanejo sveži), nato pa zaradi etikete »organsko« zvišajo cene.

Zaradi vseh teh razlogov, se tudi vi odločite za nakup ekoloških slovenskih izdelkov in podprite naše kmete, ki se trudijo ohranjati hrano, in njen okus, pristno in pravega okusa. Obiščite našo trgovino in pokukajte v naš kotiček »Podpiramo slovensko«, kamor bomo kmalu dodali tudi drugi izdelke naših kmetovalcev, kot je na primer totrovo olje.

SOK ARONIJE

100 % BIO sadni sok aronije, iz ekološke kmetije Sen.

 

9,00 €

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.