Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

ZdravjeKAKO AKTIVNO PREŽIVETI DEŽEVEN DAN?

KAKO AKTIVNO PREŽIVETI DEŽEVEN DAN?

Če ste tip človeka, ki se rad aktivno giblje zunaj, vam lahko dež nemalokrat zagreni dan. Ampak na srečo vam ni treba cel dan sedeti notri in čakati, da posije sonce, da bi bil vaš dan produktiven, samo malo je potrebno pomisliti.

Deževni dnevi prav zagotovo niso za vsakogar. So tisti, ki se radi crkljajo ob knjigi in poslušajo ropotanje dežja na strehi, na drugi strani pa tisti, ki se počutijo zaprte in se dolgočasijo, ko začne padati dež. Če se na vlažen dan počutite nekoliko turobno, ni razloga, da bi se čemerili – nabor aktivnosti, ki jih lahko počnete notri, je precej širok.

AKTIVNO V KUHINJI

Ko ste obtičali v stanovanju, kakšen boljši način za krajšanje časa, kot da se preizkusite v kuhanju nečesa novega? Deževen dan izkoristite kot priložnost za raziskovanje novih receptov in kuhanja.

Juhe so kot nalašč za prijeten dan v zaprtih prostorih. Svoj čas lahko izkoristite tudi za pripravo obroka za naslednji dan – tako lahko, če se naslednji dan vreme razjasni, greste ven in uživate na soncu, vedoč, da vam pozneje ne bo treba kuhati.

Kuhanje pa je lahko zabavno tudi v družbi partnerja ali otrok!

PREZNOJITE SE KAR V DNEVNI SOBI

Ko vam grom in strele pokvarijo dan treninga na prostem, si nadenite oblačila za vadbo in bodite aktivni v zaprtih prostorih – lahko kar v udobju svojega doma! Ni vam treba, da bi se zunaj zmočili, ko je na voljo toliko načinov, da ste aktivni kar v svoji dnevni sobi. Zgrabite par ročnih uteži in naredite nekaj ponovitev med gledanjem svoje najljubše televizijske oddaje ali filma. Če vam primanjkuje idej za vadbo, je YouTube odličen vir videoposnetkov o vadbi, od joge do HIITa. Tudi samo nekaj razteznih vaj je dober način za prekrvavitev telesa.

AKTIVIRAJTE SVOJE MOŽGANSKE MIŠICE

Tudi vaši možgani potrebujejo vadbo. Če vam dež preprečil, da bi šli ven in bili aktivni, razgibajte svoje možgane. Rešite križanko, sudoku ali drugo uganko, da ohranite svoj um na delu. Če ste ambiciozni, se lahko celo začnete učiti nov jezik ali novo glasbilo. Če ostanete miselno angažirani, se boste počutili bolj produktivne, in misli, kot so:, “kaj za vraga sem počel/a ves dan?” se ne bodo prikradle v vašo podzavest.

ORGANIZIRAJTE SVOJ DOM

Hišna opravila se morda ne slišijo nič kaj zabavno, vendar jih moramo kljub temu postoriti. Izkoristite hladno jesensko vreme kot razlog, da se lotite tistih mest v vašem domu, ki jim drugače ne namenite veliko pozornosti. Morda imate omaro, polno nereda ali prenatrpano shrambo, ali pa se pod vašo posteljo nalagajo stvari – zdaj je čas, da končno uredite ta področja.

Poleg tega čiščenje poskrbi tudi za bolj zdrav dom, če upoštevamo stvari, kot so alergije in kakovost zraka, hkrati pa boste med opravilom fizično aktivni, kar je dobro za vaš organizem.

VZEMITE DEŽNIK IN SE ODPRAVITE VEN

Morda vas ne moti, da se malo zmočite. Namesto da čakate na sonce, si nadenite škornje, vzemite dežnik in pojdite ven. Sprehod v dežju je lahko tudi osvežujoč. Poiščite svojega notranjega otroka in skočite v nekaj luž ali pa se pojdite skupaj z otrokom in psom zabavat v blatu. Morda boste imeli srečo in boste videli mavrico, ko bo dež končno ponehal. Samo 20 minut hoje na dan lahko naredi veliko razliko, ko gre za vaše zdravje.

Naj vam rahle padavine ne preprečijo avanture na prostem. Poskusite kar najbolje izkoristiti dan, ne glede na vreme.

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.