Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Roberteka

PrehranaVITAMIN C ZA OTROKE

VITAMIN C ZA OTROKE

V kolikor imamo majhne otroke, nam je dobro znano, da so turobni jesenski in zimski dnevi opremljeni s sezonskimi obolenji. Sama sem zagovornica preventive, in sem ena »tečna« mama, ki otroku namesto čipsa ponudim »jabolčni čips«. Takšen čips poznata moja otroka. Je bilo daljše obdobje, ko sta dnevno pojedla do sedem jabolk na dan. Pri nas zagotovo velja rek: Eno jabolko na dan, odžene zdravnika vstran.

Ker pa so otroci vsakodnevno obkroženi z različnimi virusi, zdrava prehrana ni vedno dovolj. Pomembno je, da starši pomagamo otroku zgraditi dober imunski sistem, in eden izmed glavnih vitaminov, ki nam bo tukaj pomagal je C vitamin.

Vitamin C ima v telesu pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema. Človeško telo ga ne proizvaja samo, zato je od vsakega posameznika odvisno koliko ga bo vnesel v telo. Bodisi z hrano, ali z dopolnili. Telesu je potrebno prisluhniti in mu dati tisto kar najbolj potrebuje, v čim bolj naravni obliki.

Zdravstvene trditve po podatkih evropskega organa za varnost hrane (EFSA) glede C vitamina so:

– Vitamin C prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.

– Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena, za normalno delovanje dlesni in zob.

– Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Najbogatejši viri vitamina C, so živila rastlinskega izvora; paprika, kislo zelje, jagodičevje, brokoli, cvetača, zelenolistnata zelenjava. Vsa ta živila bi morala biti porazporejena čez dan, saj je vitamin C topen v vodi in ga sproti z uriniranjem izločamo.

V kolikor otrok kljub zdravi in zgoraj našteti prehrani pogosto zboleva za sezonskimi boleznimi, bi bilo smiselno razmisliti o dodajanju vitaminov v obliki prehranskega dopolnila.

V Roberteki imamo za naše najmlajše na voljo štiri kakovostne izdelke:

  1. OPC za otroke, izdelku je dodan vitamin C za otroke.

OPC je izvleček iz grozdnih pešk, pridobljen iz francoskega grozdja. OPC velja za enega najmočnejših oksidantov, ki v kombinaciji s C vitaminom predstavlja odličen pripravek za dvig imunskega sistema.

  1. Zdrav in bister otrok, izdelku je dodan vitamin C za otroke.

Gre za otrokovim potrebam prilagojeno formulacijo cinkove učinkovine. Učinkovina zraven cinka vsebuje tudi druge dragocene aktivne sestavine, kot so vitamin C, sadni izvlečki in galaktoza. Vse kar otrok potrebuje za normalen razvoj in podporo imunskemu sistemu.

  1. Bio Acerola v pastilah (bonbončkih), izdelku je dodan vitamin C za otroke.

Izdelek vsebuje kombinacijo dragocenih in eksotičnih rastlin (Acerola, Baobab, Mango, Moringa).

  1. Acerola v prahu, vitamin C za otroke.

Acerola je vrsta češnje, ki raste v Južni Ameriki, v širšem tropskem gozdu in je uvrščena v kategorijo super hrane, predstavlja pa enega izmed najbogatejših virov vitamina C.

Vse zgoraj naštete učinkovine, predstavljajo odlično dopolnilo in izgradnjo dobrega imunskega sistema. Narejene so v polavtomatski proizvodnji, ne strojni. Visoka vsebnost učinkovine na gram, kapljico, pastilo ali kapsulo izdelka, kar predstavlja najboljši izkoristek dopolnila. Učinkovine so brez barvil, konzervansov, pakirane so v Miron stekleni embalaži. Miron steklo ima edinstvene lastnosti ohranjanja živil, ki zagotavlja ohranitev kvalitete sestavin še dolgo po nakupu.

Seveda pa je potrebno poskrbeti, da ima otrok dovolj spanca, dovolj svežega zraka in kakovostno prehrano.

Blog pripravila: Maja Krajnc

 

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.