Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Domov / Novice / Prehranska dopolnila za lase

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA LASE

Redno negovani in vzdrževani lasje so tudi zdravi in lepi lasje. Lasje so zelo pomemben del našega zunanjega izgleda, zato je pomembno, da jim posvetimo posebno pozornost.

Lasje so sestavljeni iz dveh delov, lasne korenine in stebla. Las zraste iz lasnega mešička, vidni del lasu pa se imenuje lasno steblo, le to je sestavljeno iz keratina.

Kaj je keratin? 

Gre za močan protein, ki je sestavni del kože, las, nohtov, kopit, rogov in zob. Zaradi te beljakovine so lasje zdravi. Pomanjkanje keratina v telesu lahko povzroči oslabitev las. Poskrbeti moramo, da je vedno prisoten v našem telesu.

Nega las in lasišča

Nepravilna nega, kemični pripravki, uporaba sušilnika, kodralnika in likalnika, na daljši rok, zagotovo poškodujejo lase. Posledica so suhi lasje, katerih konjice se lomijo in cepijo. Izpadanje las je najpogostejša bolezen lasišča. Pri nekaterih ljudeh je težava v tem, da njihovemu lasišču primanjkuje določenih hranil, pri nekaterih ljudeh, pa do izpadanja las pride zaradi hormonskih motenj. Lasje lahko izpadajo v krogih, temu pravimo zariščno izpadanje las, ali na večjih površinah, temu pravimo, difuzno izpadanje las. Seveda pa lahko izpadanje las pospešijo kronične vnetne bolezni. V primeru, ko dnevno izpade več kot 200 las, govorimo o bolezenskem izpadanju las.

Za zdrave in lepe lase je pomembna tudi prehrana, k odličnemu rezultatu pa pripomorejo tudi PREHRANSKA DOPOLNILA ZA LASE.

Lasje za obnovo in rast potrebujejo osnovne minerale in vitamine iz prehrane.

Kot prvo je potrebno biti pozoren na zaloge železa v telesu, saj je pomanjkanje železa eden izmed najbolj razširjenih vzrokov za izpadanje las.

Silicij, kateremu pravimo tudi lepotni mineral, skrbi za lepši videz naših las.

MSM, organsko žveplo, mineral, ki vrača mladosten videz. Gradnik kolagena, ki pomaga tvoriti vezi, ki so bistvene za krepitev las in njihovo rast.

Vitamin C, varuje lase pred škodljivimi prostimi radikali, ki vplivajo na razcepljene konice in suhe lase. Uživajte kislo zelje, papriko, citruse in šipkov čaj.

Cink, sodeluje pri obnovi poškodovanih las. Cink poskrbi, da lojnice pri lasnih mešičkih delujejo pravilno, izločajo ravno prav maščobe. Uživajte bučna semena.

Na lasne mešičke dobro vplivajo vitamini iz skupine B, saj poskrbijo, da začnejo lasje ponovno rasti.

Prehranska dopolnila za lase pripomorejo h bolj zdravemu lasišču, preprečujejo izpadanje las, srbenje in vnetje lasišča.

Ekipa Roberteke v Avstriji in pri nas v Sloveniji, je pred kratkim na trg poslala izdelek, ki spada pod rubriko prehranska dopolnila za lase, poimenovali smo ga, ZDRAVI LASJE (Haarvital). Nekaterim našim že znanim dopolnilom (OPC, Koencim Q10, B vitamini, Cink in Selen) smo dodali še Maco, Ašvagando in več cvetni Dresnik. Dobili smo popolno formulo za zdrave in lepe lase.

Z leti se lasje spreminjajo. Vsekakor, je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za zdravo prehrano, ki naj bo bogata s čim več sezonske hrane, bogate z vitamini in minerali. Zavedati se moramo, da je zdravje las v največji meri odvisno od stanja znotraj našega telesa. Uživajmo zdravo prehrano, pijmo zadosti vode in ob dodatnih izzivih posežimo po učinkovinah, ki naj bodo čista in naravna prehranska dopolnila za lase.

Blog pripravila: Maja Krajnc

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.