Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Domov / Novice / Bio Olja

NAJBOLJŠA PREHRANSKA DOPOLNILA

V poplavi prehranskih dopolnil, ki jih najdete na trgu, ste se zagotovo že vprašali, kako vedeti oziroma kako izbrati najboljša prehranska dopolnila. Najboljša prehranska dopolnila so zagotovo brez konzervansov, brez stabilizatorjev, brez barvil, brez arom in drugih dodatkov.

Aditivi v prehranskem dopolnilu: Vsak dodan aditiv mora biti zapisan na deklaraciji posameznega živila. Potrebno je tudi vedeti, da vsi aditivi niso škodljivi za ljudi in da so različnega izvora. Aditivi, ki zdravju niso nikakor škodljivi, nimajo oznake E. Žal, mnogim trgovcem in proizvajalcem vsebina izdelka ni pomembna, pomemben jim je le dober okus, barva, itd., za kar pa so zaslužni različni aditivi. Aditivi se v živilih dodajajo v minimalnih količinah in praviloma ne bi smeli škodovati zdravju.

Uravnotežena prehrana: Najprej bi rada pojasnila, da prehranska dopolnila niso nadomestila za uravnoteženo in zdravo prehrano. Sama ljudem, ki obiščejo naši trgovinici vedno povem, da je hrana – kakovostna hrana, osnovni temelj zdravja. Vendar pa pridejo dnevi, tedni, meseci, morda tudi leta, ko zaradi obilice dela in obveznosti ne uspemo pripravljati zdravih obrokov in vzdrževati telesne aktivnosti. Tukaj nato nastopijo najboljša prehranska dopolnila, ki so dodatni temelj, ki skupaj s kvalitetno prehrano tvori celoto – zdrav duh, v zdravem telesu!

Na kaj biti pozoren pri izbiri prehranskega dopolnila?

Ko izbirate prehransko dopolnilo, je dobro biti pozoren na:

  • OBVEZNO SLOVENSKO DEKLARACIJO IN INDETITETO PROIZVAJALCA IN
  • DISTRIBUTERJA POMEN DEKLARACIJE (VSEBNOST, KOLIČINA IN CENA PAKIRANJA POSAMEZNE UČINKOVINE)

Pa vzemimo kot primer Vitamin C, ki je pakiran v kapsule.

Pozorni moramo biti na to, koliko mg čistega Vitamina C je v posamezni kapsuli, koliko kapsul vsebuje eno pakiranje in kolikšna je cena pakiranja. Velikokrat se namreč zgodi, da je glavne učinkovine v posamezni kapsuli zelo malo, kapsulo se zapolni z raznimi polnili, sredstvi za zgoščevanje, konzervansi, itd. Cena takšnega izdelka je seveda lahko bistveno nižja, kot cena konkurenčnega izdelka, ki je brez konzervansov, itd.

  • USTREZNE ANALIZNE CERTIFIKATE (certifikat naj vsebuje tudi analizo mikrobiološke neoporečnosti. Certifikat lahko zahtevate za vsako serijo pri določenem izdelku).
  • EMBALAŽO (neustrezna embalaža lahko povzroči kontaminacijo živila. Še vedno je večina živil pakirana v plastično embalažo. Če res ni nujno, je najbolje, da se plastični embalaži izognete. Steklo je praviloma najboljši oziroma najprimernejši material za pakiranje živil. V Roberteki se tega zavedamo, zato so naša dopolnila v 90% pakirana v kvalitetno Miron steklo.)

Doziranje oziroma dnevne priporočene doze prehranskih dopolnil.

Priporočene doze posameznega prehranskega dopolnila so odvisne od namena jemanja dopolnila (preventiva ali kurativa, s prenizkim odmerkom ne bomo dosegli željenega učinka, s previsokim odmerkom lahko izzovemo glavobole, bruhanje, diarejo, itd.), upoštevati je potrebno tudi težo posameznika, starost in spol. Zato se je ob nakupu posameznega prehranskega dopolnila priporočljivo posvetovati s svetovalcem oziroma prodajalcem.

Dobro je tudi vedeti, da imamo države znotraj Evropske unije, različno zakonodajo na področju prehranskih dopolnil, zato se lahko zgodi, da so med državami znotraj Europske Unije priporočena različna doziranja, čeprav gre za enak izdelek.

Izberite najboljša prehranska dopolnila, ki so naravna, certificirana, kvalitetno pakirana in narejena iz kakovostnih ekoloških surovin. Le kvalitetna in čista prehranska dopolnila, bo naše telo učinkovito uporabilo. 

Blog pripravila: Maja Krajnc

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.