Brezplačna poštnina za naročila nad 35€

Več informacij o izdelkih in telefonsko naročanje: LJ: 031 643 542 │ MB: 070 929 910

Domov / Novice / Bio Olja

BIO OLJA

Na policah trgovin z zdravo prehrano in policah trgovin s prehranskimi dopolnili v zadnjem času najdemo pestro izbiro različnih bio olj. Bio olja se uporabljajo tako v prehranski industriji, kot tudi v kozmetični industriji.

BIO OLJA, KI JIH IMAMO NA VOLJO PRI NAS V ROBERTEKI:

BIO KOKOSOVO OLJE

Kokosovo olje je iztisnjeno iz sadeža kokosove palme. Je jedilno olje, ki se pridobi po postopku hladnega stiskanja. Pri temperaturi do približno 24 °C je v trdnem stanju in mu pravimo kokosovo maslo, pri temparaturi 25 °C pa postane tekočina, torej olje. Kokosovo olje je zelo stabilno in se zlahka ne pokvari, ne postane žarko. Na naš organizem deluje zelo blagodejno, ne vsebuje škodljivih trans maščobnih kislin, je lahko prebavljivo. Vsebuje snovi, ki delujejo antibakterijsko, antioksidativno in protivnetno.

Uporaba kokosovega olja:

Uporaba pri kuhi:

Kokosovo olje pri segrevanju na visoke temperature ne tvori zdravju škodljivih spojin. Uporabite ga lahko kot nadomestek masla in v njem pečete, kuhate in dušite.

Uporaba v kozmetiki:

Kokosovo olje lahko uporabite kot čistilec obraza, saj lahko z njim odstranite umazanijo, ki se je čez dan nabrala na obrazu. Kokosovo olje uničuje bakterije, zato ga lahko namažete na akne in mozoljčke.

Z redno masažo s kokosovim oljem lahko omilite videz že obstoječih strij.

Kokosovo olje lahko deluje kot vlažilna krema in je odlično za suho in poškodovano kožo.

Kokosovo olje lahko uporabite tudi kot odlično sredstvo proti prhljaju, saj je bogato s protiglivičnimi snovmi. Nanesite ga na vlažno lasišče. Lase zaščitite s kapo ali brisačo in pustite delovati par ur ali pa kar čez noč. Nato lase operite kot običajno. Postopek ponavljate enkrat tedensko, do izboljšanja.

Uporaba kokosovega olja v domači lekarni:

Kadar začutite bolečine v ušesih, kokosovo olje zmešajte skupaj s česnovim oljem. Kapljice mešanice kanite direktno v boleče uho.

BIO OLJE ČRNE KUMINE

Bio olja črne kumine so pridobljena s hladnim stiskanjem iz semen črne kumine Niella Sativa. Za pridobitev 1 l olja potrebujejo 5 do 6 kg semen črne kumine.

Bio olja črne kumine vsebujejo preko 100 aktivnih snovi in se uporabljajo v terapevtske namene že več kot 3.000 let.

Najbolj kakovostno olje črne kumine prihaja iz Egipta. Že v starodavnem Egiptu so olje črne kumine uporabljali za izboljšanje prebave, pri infekcijah in zobobolu ter prehladih. Uporabljali so ga tudi za čiščenje parazitov in glist. Ena od aktivnih sestavin črne kumine, timokinon, naj bi učinkovito zmanjševala velikost tumorjev, kar je bilo ugotovljeno v več stotih študijah, ki so jih opravili in objavili, vse od leta 1964.

Večinoma se svetuje 2 do 3 čajne žličke olja dnevno, na prazen želodec, pred obrokom ali pred spanjem.

Olje črne kumine je prav tako nepogrešljivo v kulinariki in je odličen dodatek najrazličnejšim jedem, od zelja, krompirja, solat in juh.

EKSTRAKT OLJČNIH LISTOV

Gre za fermentiran izvleček oljčnih listov, ki vsebujejo številne fenolne spojine: tirozol, luteolin, kafeinsko kislino, itd. Izvleček iz oljčnih listov je zelo učinkovito antivirusno in antibakterijsko sredstvo, ki uničuje patogene organizme ter vzporedno s tem vzpodbuja imunski sistem telesa, da v boju z mikrobi deluje učinkovitejše. Oljčni listi imajo prav tako oksidativne lastnosti, le te pa nas ščitijo pred prostimi radikali.

Za ohranjanje zdravja je vsekakor priporočljivo uživanje hladno stiskanih olj. Pri izbiri le teh bodite pozorni na izvor, sestavine in vedno izberite bio olja.

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

V vaši košarici trenutno ni izdelkov.

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega prehranskega dopolnila?
Iščete rešitev za specifično zdravstveno težavo?

Odgovarja vam izkušena, prijazna in certificirana prehranska svetovalka Polona.